Auto overschrijven Rotterdam 2018-11-05T10:24:02+00:00

Auto overschrijven Rotterdam

Wilt u ook een auto overschrijven in Rotterdam maar weet u niet zeker hoe u dit moet aanpakken? Lees dan snel verder. Wanneer u een auto overschrijft, wil dit zeggen dat u het kenteken van de auto op uw naam laat zetten. Dit is een noodzakelijke procedure op het moment dat u een auto heeft aangeschaft, zowel nieuw als tweedehands. Officieel mag u pas de weg op met de auto als het kenteken op uw naam is gezet. Erg belangrijk, dus!

Waar kunt u een auto overschrijven in Rotterdam?

U kunt op meerdere locaties binnen regio Rotterdam uw auto laten overschrijven. Meestal gebeurt dit bij een zogeheten kentekenloket, maar soms ook bij een RDW-keuringsstation of een RDW-balie. Kentekenloketten bevinden zich ofwel in een PostNL vestiging ofwel bij autobedrijven die zijn aangesloten bij de Stichting Kentekenloket. Op de website van de RDW kunt u aan de hand van uw postcode een overzicht vinden van alle kentekenloketten in Rotterdam bij u in de buurt. Om een auto over te laten schrijven hoeft u niet van te voren een afspraak te maken. U kunt gewoon binnenlopen bij het kentekenloket en vragen om een overschrijving van een voertuig.

Benodigdheden voor een auto overschrijven in Rotterdam

Vóórdat u in Rotterdam een auto kunt overschrijven, is het nodig om een aantal documenten te verkrijgen van degene die u de auto verkoopt. Vraag de verkoper om het kentekenbewijs van het voertuig in creditcard formaat. Dit wordt ook wel de kentekencard genoemd. Hierbij is daarnaast ook de tenaamstellingscode nodig. Heeft de verkoper geen kentekencard van het voertuig, vraag dan om het originele Tenaamstellingsbewijs (deel IB) en het Overschrijvingsbewijs. Als u naar het kentekenloket gaat om uw auto te laten overschrijven, lever dan deze documenten aan en vergeet ook niet om een geldig legitimatiebewijs met u mee te nemen.

Hoe gaat een auto overschrijven in Rotterdam in z’n werk?

Als alle benodigde documenten zijn aangeleverd bij het kentekenloket, zal de medewerker de auto op uw naam zetten en u een tenaamstellingsverslag mee geven. Dit is een schriftelijk bewijs, vaak in de vorm van een kassabon, waar de eerste vier cijfers van de tenaamstellingscode op staan. Deze cijfers zijn erg belangrijk, dus het is aan te raden om het tenaamstellingsverslag goed te bewaren. U krijgt bij het kentekenloket ook een vrijwaringsbewijs mee. Dit is een bewijs dat het voertuig niet langer op de naam van de verkoper staat en het is dan ook de bedoeling dat u dit bewijs aan de verkoper in kwestie geeft. Daarmee kan hij aantonen dat hij niet langer verantwoordelijk is voor de auto. De volgende werkdag stuurt de RDW u de nieuwe kentekencard en het tweede deel van de tenaamstellingscode. Dat is hoe u een auto overschrijft in Rotterdam.

Neem contact op

Pin It on Pinterest